isabellap

Kategori: Shopping

Amazonian beauty / luxurious hair care - Rahua

(Inlägget innehåller annonslänkar)

 

Jag har på senare år haft problem med torr hårbotten och tillslut blev det så illa att jag provade på balsam metoden vilket blev min räddning!

Balsammetoden har att göra med ämnen som finns i dina hårprodukter. Mycket av det man använder idag gör ibland större skada än nytta på håret och innehåller dåliga ämnen.

När jag började med BM så sökte jag efter produkter jag kunde använda mig av då det var rätt så svårt att avgöra hur jag skulle finna de rätta hårprodukterna för mitt hår.

 

Eftersom vi alla har olika hårtyper och reaktioner på produkter så kan jag gott säga att när det kommer till BM och att välja produkter så är detta något man får testa sig fram på. 

Jag gick på bm ett tag då innan jag stötte på märket Rahua. 

Ett hårvårdsmärke som är 100% ekologiskt med naturligt innehåll, där alla produkter är fria från syntetiska ämnen så som parabener och sulfater.

Dessa passar utmärkt för dem som går på BM och jag är så glad att jag fick testat dessa i ett samarbete för något år sedan. Det kan dock svida lite i plånboken med dessa då de inte är billiga direkt så att säga meeen det är värt det enligt mig! 

Sen jag har använt dessa produkterna har mitt hår känts så vårdat och fylligt och jag kände mig som en ny människa redan efter första hår tvätten! haha

Det som är intressant med dessa produkter är att de innehåller en olja som kallas Rahua. Denna olja utvinns för hand av kvinnor i Amazonas och i århundraden har dessa kvinnor från Quechua-Shuar stammarna rest djupt in i amazonas regnskogar för att tillreda denna närande och reparerande håroljan de kallar Ra-wa. Oljan som utvinns från Ungurahua trädets nötter tror sig vara hemligheten till kvinnornas vackra, tjocka och glänsande hår. 

Det som gör Rahua unikt är dess molekylära struktur.

Till skillnad från andra botaniska oljor så tränger sig rahua oljans molekyler in på djupet och reparerar varje individuellt hårstrå samtidigt som det stadgar sköra och tunna hårstrån.

Den stärkande och näringsrika oljan är fylld med Omega 9 och andra nyttiga mineraler som levererar ett underbart resultat. Produkterna innehåller bara ämnen som är certifierade och hållbara som förutom är mirakel för vårat hår även värnar för våran miljö! 

Jag köper mina produkter på Lyko och just nu har de ett paketpris med rabatt på Voluminious produkterna jag använder. Ni hittar det här!

 

Skincare Routine w/ K-beauty

(Inlägget innehåller annonslänkar)

 

Alla som känner mig vet om att jag älskar allt som har med skönhet att göra och därför tänkte jag dela med mig av min skönhetsrutin. I dagsläget använder jag k-beauty produkter.  

K-beauty är då korean beauty för er som inte vet och är en serie av olika koreanska skönhetsprodukter som blivit väldigt populära på senare tid för deras egenskaper och innehåll. 

  

Min skönhetsrutin går då på 8 olika steg. 

Givetvis går man inte genom alla dessa dagligen men de är en del av rutinen. Dessa produkter är utvalda så att de passar min hudtyp vilket jag tycker är värt att nämna sedan vill jag även påpeka att skönhet faktiskt kommer inifrån och din utsida speglar insidan så att det är väldigt viktigt att man äter rätt och tar hand om sin hälsa för att få så mycket ut av sin skönhetsrutin etc. som möjligt. 

  

Steg 1 - Oil Cleanser / Makeup 

Detta är ett av de stegen som jag inte använder dagligen och det är på grund av det faktum att jag känner att det inte behövs förutom vid de tillfällen då jag faktiskt sminkat mig. 

Nu är det som så att jag faktiskt använder mig av kokosolja när jag vill ta bort mitt smink. 

Detta är då en oljebaserad sminkborttagning. 

Det är en effektiv mjukgörare då den verkar återfuktande och har goda anti inflamatoriska egenskaper. 

Det finns en hel del goda egenskaper med kokosolja och det är en av mina måsten när det gäller allt med skönhet att göra! Tänkte publicera ett inlägg jag skrivit tidigare gällande kokosolja som jag tror ni kommer gilla eller det hoppas jag iallafall!  

Hur som, så är detta första rutinen som jag använder för att lösa upp och torka bort det mesta av mitt smink.  

 

Steg 2 - Water based cleanser 

Här börjar min rutin för det mesta då. 

Detta är för att ta bort smuts från huden eller om jag använt mig av föregående steg så avslutar jag min rengöring med detta vattenbaserade för att ta bort all kvarstående smuts.  

Detta här är en produkt som jag då älskar - Mizon/ Egg White Bubble Cleanser 

En löddrande rengöring som effektivt löser upp makeup, fett och orenheter i porerna utan att lämna huden torr eller stram. 

Väldigt rik på protein, AHA-syror och enzymer från papaya ger en lätt exfoliering av huden och kontrollerar talgproduktionen. 

Denna är då utmärkt att använda speciellt efter kokosolja då huden kan vara lite fettig och för att förhindra tilltäppta porer så använder jag mig av denna rengöringen. 

Har även läst att New York Times jämförde denna produkten med en microdermabrasionbehandlig för att den lämnar huden så len och slät?! 

 

Steg 3- Exfoliation 

Exfolierar huden 1 gång i veckan då det personligen räcker för mig. Rekommenderar att man inte ska göra det mer än så ifall man har en rengöring med mild peeling effekt annars skulle jag säga 1-2 gånger i veckan beroende på hudtyp. 

Här kör jag lite freestyle, kan blanda ihop min egna exfoliering, brukar bli med äkta honung och socker om jag inte har annat på tankarna.  

För den som då föredrar en produkt är Blithe Energy Yellow Citrus & Honey min rekommendation. 

Det är en koncentrerad blandning av mjölksyra och botaniska extrakt. 

Regelbunden användning ska då förbättra hudens struktur och öka dess lyster. 

Mjölksyran exfolierar och tar bort döda hudceller. Huvudingredienserna är rika på C-vitamin som jämnar ut hudtonen och 60% av ingredienserna är raw, dvs. kallpressande. 

Ett litet extra tips här då är alltid att välja produkter som har kallpressade ingredienser 

då detta bevarar vitaminer, mineraler och enzymer i råvaran och håller detta intakt. På så sätt får man mest ut av produkten och en maximal effekt. 

Kan även klämma in här då att detta är viktigt att tänka på vid val av kokosolja. Det ska vara kallpressat och ekologiskt för bästa kvalité. 

 

Steg 4 - Toner 

Rengöringen rubbar pH-värdet i huden och då behöver du en toner för att återställa detta.  

En toner förbereder även huden för nästkommande produkter i din hudvårdsrutin. 

Jag älskar Benton Aloe Bha Skin Toner

Detta är en de populäraste toners inom K-beauty.  

Denna tycker jag är perfekt för mig då den motverkar obalanserad hy och tilltäppta porer. 

Tonern består av 80% aloevera-juice och 10% snigelsekret som verkar återfuktande, lugnande och läkande.  

BHA-syra reducerar talgproduktionen och hyaluronsyra binder effektivt vätska till huden och återfuktar på djupet. 

Singelsekretet är då det lilla extra mirakelingrediensen i koreansk hudvård som dämpar inflammation, läker skadad hud, är antiseptisk och stimulerar cellförnyelsen. 

Detta är en favorit hos mig då det är en återfuktande toner så huden känns inte alls åtstramad eller uttorkad som jag har upplevt med många tidigare produkter. Denna är verkligen att rekommendera! 

 

Steg 5 - Serum 

Molekylerna i ett serum är mindre än i din vanliga ansiktskräm och tränger därför djupare in i huden. Denna appliceras efter rengöringen under tiden huden fortfarande är lätt fuktad och behövs endast användas en gång vid antingen morgon eller kvällsrutinen. 

MIZON - Snail Repair Intensive Ampoule har då snigelsekret som sin huvudingrediens.  

Förutom att stimulera hudens självläkningsprocess verkar den också anti-aging. 

 

 Steg 6 - Sheet Mask 

Jag försöker använda en sheetmask en gång i veckan, ibland blir det varannan.  

MIZON - Nourishing Mask är den enda jag testat från serien och som jag tycker är jättebra. 

För övrigt har jag andra ansiktsmasker gjorda på snigelsekret. Dessa köpte jag fullt av när jag var i Serbien, inne på DM Market. Superbra grejer! 

En gång i månaden använder jag även Black Mask bara för att behandla porerna lite extra.  

  

Steg 7 - Eye cream 

Använder jag varje kväll. Här duttar jag lite kokosolja runt ögonen för att förebygga påsar och svullnad under ögonen. Motverkar även mörka ringar men var gärna försktig här då det svider som fan om du får detta i ögat! 

  

Steg 8 - Facial cream 

Används både dag och kväll för att hålla huden återfuktad.

Använder BENTON Snail Bee High Content Steam Cream just nu.

64% snigelsekret med bigift och EGF som aktiva ingredienser. 

Bigift verkar anti-aging och reparerande. Ökar blodflödet till området för aktivering av kollagen och elastinproduktion. 

EGF är en plantbaserad tillväxtfaktor som stimulerar cellförnyelsen i huden. 

Innehåller även arganolja som är rik på E-vitamin, antioxidanter och essentiella fettsyror. 

 

Upp